top of page
pexels-anntarazevich-6712282.jpeg

Jezelf vertellen dat je het goed doet,

Omgaan met de spanning in je lichaam,

Negatieve gedachten herkennen en ze ombuigen tot positieve.

Het is soms behoorlijk lastig, maar het mooie is wel: jij kan dit leren en daar help ik jou bij!

Welkom bij Ella Gaia - Holistische Coaching

 

Coaches: ze zijn er genoeg. Maar wanneer weet je nou of een coach de juiste is voor jou? Dat doe je, als je het mij vraagt, met je gevoel.

Bij Ella Gaia leer je luisteren naar je gevoel: je leert ermee omgaan. Want vaak doen we dingen niet, omdat we ze spannend vinden. Of raken we in de stress (soms zelfs burn-out) omdat we onze gevoelens willen begrijpen.

Bij Ella Gaia gaan we er vanuit dat jij jezelf het beste kent en dat je, via lichaamsgerichte en creatieve coaching, weer terug kan komen bij je eigen wijsheid.

Is dit iets voor jou? Plan je gratis kennismaking van 30 min in via zoom:

Een leven vol vrijheid creëeren: jij kan dat!

Wat doet een holistisch coach?

Als life coach sta ik aan jouw zijde. Samen gaan we verkennen hoe je meer vrijheid, zelfexpressie, en voldoening in je leven kunt vinden. Samen kijken we naar jouw hele plaatje: wie je bent, wat je wil, wie je zou willen zijn, je omgeving enz.


Samen navigeren we door jouw uitdagingen. Lichaamsgerichte coaching is gericht op het verkennen van de mogelijkheden en het creëren van de levensstijl die jij verlangt.

Je leert omgaan met spanning in je lichaam, onzekerheid, gedachten die je tegenhouden - en uiteindelijk zul je niet alleen weten, maar ook voelen hoe bijzonder jij bent. 

De wereld heeft jou nodig.

Vision_edited_edited_edited.png

Jij kan NU al meer dan je denkt: echt waar!

Als we kinderen zijn, zijn we allemaal creatieve en unieke wonderen, maar naarmate we opgroeien, kunnen we dat besef vaak uit het oog verliezen. 

En dit is het ding... jij bezit al de kracht om het pad te volgen waar je van droomt. Jij kan de wereld mooier maken, door te zijn wie je bent! Alles wat je nodig hebt, zit namelijk al in jou.

Bij Ella Gaia leer je de wereld om je heen begrijpen, door te leren over systemen en conditionering. Je leert over je gevoelens en het reguleren van je emoties, met andere woorden 'omgaan met vervelende emoties'.

Je leert hoe jij daarop kunt inspelen, en hoe je tijdens dit hele proces verbonden blijft met je eigen plezier in het creëren van je eigen leven.

De mensen die bij mij aankloppen, zoeken handvatten om vertrouwen te krijgen, zodat ze hun (creatieve) dromen kunnen verwezenlijken. En dat lukt ze, altijd. Dus dat gaat jou ook lukken!

Herken je dat gevoel van verwarring, waar de chaos even de overhand lijkt te nemen en het overzicht uit het zicht verdwijnt? 

 

Soms houden we onszelf onbewust tegen, alsof er een onzichtbaar obstakel is dat ons ervan weerhoudt ons volledige potentieel te omarmen. Laat je geruststellen: dit is niet jouw schuld. Het leven is een reis, eentje die af en toe knap lastig is: vol uitdagingen en leermomenten. Soms raken we verstrikt of overrompeld in de wirwar van gedachten en emoties, en dat is oké, dat is menselijk.

 

En het belangrijkste is dat we kunnen groeien en leren van deze ervaringen. Samen gaan we voorbij aan die onbewuste blokkades en werken we aan het onthullen van de prachtige mogelijkheden die voor je liggen, want die zijn er in overvloed.

P1030042_edited_edited.jpg

Je leven kan een sprookje zijn... als jij het zelf ook wil geloven.

Wil je dat?

1 op 1 coaching - live in Utrecht of online via Zoom: wat jij wil!

Ben je klaar voor iemand aan je zijde in jouw proces? Misschien ben ik de juiste coach voor jou.

 

Je kunt bij Ella Gaia coach-sessies volgen van 75 min. live in Utrecht of online via Zoom. In de sessies wordt je bevraagd, doen we meditatieve oefeningen en krijg je huiswerk mee: als het maar bij jou past.

Inmiddels heb ik ruime ervaring in deze vorm van coachen en daarvoor heb ik jaren in de hulpverlening gewerkt.

Als wij beiden een klik voelen in de gratis kennismaking, kun je kiezen tussen een losse sessie (89,99 incl btw) of traject van 6 sessies (488 incl. bonus: toegang tot 'van je hobby je werk').

Ben je benieuwd of dit ook iets voor jou is?

In je lichaam weet je vaak al precies wat je nodig hebt:

die gevoelens verwelkomen en je oordelen erover loslaten - dat is de uitdaging. En dat leer je bij Ella Gaia!

Ella Gaia op instagram:

Over Ella

Het is nu een paar jaar geleden, maar in 2019 kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Net 24 jaar oud en het leek wel alsof mijn lichaam me in de steek liet. Constante rugklachten, oorsuizen en veel huilen: ik wist het gewoon niet meer.

Deze vervelende periode is uiteindelijk, gelukkig, wel de katalysator geweest tot het prachtige leven dat ik nu mag leiden. Eentje waarin ik de dagen invul zoals ik wil. Geen wekkers en alleen maar doen wat goed voelt: het leek onmogelijk, maar dat is het niet. Ik leef dit leven elke dag!

Want in dat verdriet, die stress en die angst zat een belangrijke boodschap: ik mocht het anders gaan doen. Op mijn manier. En elke dag ben ik weer dankbaar hoe het gelopen is. 

Je pijn kan je missie zijn.

En als ik nu in coach sessies met prachtige mensen zit, voel ik die dankbaarheid. Dat ik mijn pijn heb mogen ombuigen in een prachtige baan, een mooi bedrijf: eentje waarbij ik anderen kan helpen!

Als jouw coach zet ik me voor 110% in. Mijn focus is op jouw proces, mijn rustige en aanmoedigende stijl zorgt ervoor dat je zelf op ontdekking kan gaan met de wijsheid die je al hebt: van binnen. :)

18092169862413355.jpg

Lichaamsgerichte coaching

uitgelegd:

Bij lichaamsgerichte coaching gaan we, naast met elkaar in gesprek, ook incheck momenten doen. Dit is vergelijkbaar met meditatie. Tijdens deze incheck momenten wordt je uitgenodigd om bewust te voelen wat er gebeurt in je lichaam. Waar het zich manifesteert: of je het volledig kan verwelkomen... wat gebeurt er?

Geen zorgen, je hoeft dit niet 'perfect' te doen. Iedereen is anders en er komen altijd mooie dingen omhoog. Inmiddels heb ik flink wat ervaring met deze vorm van begeleiding en de gemiddelde reactie van cliënten is "dit moet ik vaker doen."

Wat maakt dit zo bijzonder?

We kunnen in onze drukke dag weleens vergeten om écht stil te staan. Om te voelen wat er gebeurt en wat dit betekent voor onszelf. Als we dan 's avonds in bed liggen, overweldigen alle gevoelens en kan je gaan piekeren.
Hoe ga je hier mee om? Hoe zorg je ervoor dat je bewust kan voelen wat er gebeurt in je lichaam? Hoe sta je stil bij - jezelf? Dat is wat je leert met deze vorm van coaching. Je bouwt daarmee veerkracht op.

Ik geloof dat dit een duurzame vorm is van coaching, omdat je handvatten krijgt die je de rest van je leven met je meedraagt. Bovendien denk ik dat integratie vaak onderschat wordt. Je herkent dit vast wel:

na een belangrijk gesprek fiets je naar huis en tijdens het fietsen komen de dingen die je nog had willen zeggen of doen. Dát is integratie en dát doen we bij lichaamsgerichte coaching. Je krijgt de tijd om te verwerken wat er gezegd wordt: in je lichaam.

"Voel me bij Ella super op mijn gemak. Ze neemt alle tijd en niets is raar. Vind de gesprekken en oefeningen met haar heel fijn en heel blij dat ik haar gevonden heb!"

- Jeanine Hartlief

Ben jij er klaar voor?

  • Om een leven vanuit vrijheid te leven?

  • Om te ontdekken waar jij blij van wordt en dat pad te volgen?

  • Om dat zelfvertrouwen niet alleen te begrijpen, maar ook echt te voelen?

Als je je leven zou willen veranderen of je meer over jezelf zou willen leren, begint dat bij jezelf. We zijn vaak gewend om 'alles zelf wel te doen' en geen hulp te vragen (er al helemaal niet in te investeren in onszelf).

En soms is het goed om die keuze te maken, als het met intentie is, maar is er balans? En bekijk je ook de andere kant?

Want in hulp vragen aan een ander, zeg je eigenlijk ook tegen jezelf: ik ben het waard, ik verdien dit.

En wij mensen kunnen elkaar zo ontzettend veel leren!

Misschien voelt het gek voor je om een coach te nemen, er geld en tijd in te steken, maar onthoud dat het een investering is in jouw persoonlijke proces. De ervaringen die je opdoet en de inzichten die je eruit haalt, neem je voor de rest van je leven mee. En dat verdien je ook. :)

Wat je proces ook is: misschien zit je in een burn-out, wil je voor jezelf beginnen of ben je gewoon benieuwd wat je nog kan ontdekken over jezelf, als jij er met open houding in stapt, kan het je alleen maar hele mooie dingen brengen. Omdat jij mooie dingen kan creëren als je open staat.

(Her)ontdek jouw kracht

En stel jezelf open om te ontdekken hoe jij de wereld mooier kan maken,

door jouw eigen pad te volgen en te ontdekken wie jij bent!

Veelgestelde vragen

Wat betekent holistische coaching?

Een holistische coach die zich richt op mensen en hun creatieve potentieel biedt persoonlijke begeleiding om jou te helpen groeien en je krachten te ontwikkelen. Bij Ella Gaia ligt de focus op het verkennen van jouw creativiteit en het stimuleren van je unieke talenten. Ella, met expertise in maatschappelijk werk, life coaching en kunsteducatie, ondersteunt je op een begripvolle manier bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Dit doet zij online via zoom of voor mensen in Utrecht. Je kunt ook als koppel bij Ella Gaia terecht. 

Een holistisch therapeut helpt zijn cliënt om alle gebieden in zijn leven met elkaar in balans te brengen. In plaats van slechts één specifieke klacht of één specifiek symptoom te behandelen, richt een holistisch therapeut zich dus op de totale persoon.

Wat gebeurt er in een holistische coach-sessie?

In de sessies richten we ons vooral op het fysieke, emotionele, sociale en spirituele welzijn van jou. Soms kunnen we gebruik maken van expressieve kunsten, van dans, kunst of muziek om met mensen te werken, of van mindfulness-oefeningen, waaronder meditatie- en ontspanningstechnieken, maar ook van fysieke benaderingen zoals yoga of Tai Chi. Als het maar bij jou en je hulpvraag past. Je mag mij ook altijd een bericht sturen om je vragen te stellen.

Wat doet een holistische coach?

Ik begeleid mensen op zo'n manier, dat we de focus niet alleen op de oppervlakkige symptomen van problemen leggen, maar ook de dieperliggende oorzaken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau verkennen. Met technieken zoals gesprekstherapie, lichaamsgerichte oefeningen, meditatie en creatieve therapie helpt Ella Gaia mensen bij het vergroten van zelfbewustzijn, het overwinnen van obstakels en het bereiken van innerlijke balans en welzijn.

Een Holistisch Coach is een opgeleide professional die een integratieve benadering van veranderingen in voeding en levensstijl gebruikt om de gezondheid van zijn cliënten te verbeteren . Ze zullen de voedingspatronen, relaties, fysieke fitheid, spiritualiteit en andere factoren van hun cliënten onderzoeken als leidraad voor een gezonder leven.

Wat is het verschil tussen coaching en begeleiding?

Coaching bij Ella Gaia is gericht op het inspireren en begeleiden van creatieve mensen om hun doelen te bereiken en persoonlijke groei te ervaren. Begeleiding kan een bredere vorm van ondersteuning omvatten en is vaak minder gestructureerd dan coaching. Ella's aanpak is specifiek gericht op het behalen van vooraf bepaalde doelen en wensen door middel van creatieve en holistische methoden.

In de meeste opleidingen tot Holistisch Coach leer je hoe je mensen helpt hun lichamelijke, emotionele en spirituele welzijn te verbeteren. Zo kan het zijn dat je coach zich ook richt op: Aura- en chakrahealing, Magnetiseren, Reiki Master en Kruidengeneeskunde, en Haptonomie. Bij Ella Gaia is vooral de laatste van toepassing.

Wat is een holistische aanpak?

Holisme komt van het Griekse woord 'holos', dat 'geheel' betekent. De holistische theorie is een visie die de mens als geheel beschouwt. Dus je lichaam, geest, gevoelens, gedachten en verlangens: alles is één. Je kijkt dus verder dan 1 probleem of 1 oplossing: de nuance en de harmonie van jij, jouw bestaan, jouw leven.

Wat kost een holistisch coach?

Bij Ella Gaia kun je een losse sessie van 75 minuten boeken voor €89,99 inclusief btw. Deze sessie kan zowel live in Utrecht als online via Zoom plaatsvinden. Echter biedt Ella ook op maat gemaakte trajecten aan met een gereduceerd tarief, waarbij je kunt kiezen uit verschillende betaalplannen. Flexibiliteit en persoonlijke aanpak staan centraal.

Is holistisch zweverig?

Holistisch wordt doorgaans weleens door mensen als zweverig bestempeld. Dat is jammer en zeer onterecht! Holistisch betekent namelijk niks anders dan kijken naar het geheel. Het gehele plaatje van jou, wie jij bent en je leven. Binnen holistische therapie wordt er dan ook gekeken naar de mens als geheel in plaats van alleen kijken naar de klacht. We gaan uit van wat jij al wél kan en tot je beschikking hebt: een methode die, als je het mij vraagt, veel bekrachtigender werkt.

Is holistisch spiritueel?

Een holistische levensstijl is een manier van leven waarbij je naar het grote geheel kijkt. Dit omvat het streven naar evenwicht en harmonie op alle niveaus van je leven: lichamelijk, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. Spiritualiteit is een onderdeel van leefstijl waar nog wel vaak taboe op ligt, misschien ervaar je dat zelf ook wel. Weet dat het in ieder geval geen verplichting is om aan de slag te gaan met spiritualiteit :) jij volgt jouw levenspad en jij voelt vaak wel of iets bij je past. En ik ben hier om je daarin te begeleiden en daarbij aan te sluiten.

Hoe kun je holistisch leven?

Holistisch leven is niets anders dan altijd naar het gehele plaatje kijken in je ontwikkeling. Zoals elk mens heb je waarschijnlijk af en toe een 'probleem', holistisch leven betekent dat je verder durft te kijken dan de bestempeling 'probleem'. Dat je de nuance van de dingen erin ziet en durft op te zoeken. 'De juiste mindset' hebben is dus ook relatief. Het gaat erom wat bij jou past, goed is voor jou én tegelijkertijd goed voor je omgeving: balans is key. Dan zijn er nog wat praktische dingen: Gezonde voeding (= er bewust mee omgaan) en beweging en lichaamsgericht leven. Breng tijd door in de natuur, zorg dat je je hart kunt volgen en bekijk je emoties en je gedachten eens in een ander licht.

Wat is holistische genezing?

Holistische gezondheid is een benadering van welzijn die tegelijkertijd de fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele componenten van gezondheid aanpakt . Als praktijkgebied put de holistische geneeskunde uit vele disciplines, religies en culturen om mensen, gemeenschappen en zelfs het milieu in harmonie te brengen. Het gebruiken van het woord 'genezen' heeft dan ook niet mijn voorkeur, omdat ik er vanuit ga dat je al heel en gezond bent - je hebt als mens soms gewoon meer balans of harmonie nodig. :)

Wat maakt jouw coaching zo bijzonder?

Een vraag die ik heel vaak krijg en wel leuk vind; ik denk namelijk dat het antwoord niet te vatten is in mijn eigen woorden. Een coach is een mens, net als jij. Wat maakt specifieke mensen in je leven zo bijzonder? Het is wie ze zijn, hoe ze praten, hoe ze bewegen, de eigenschappen die ze hebben, de manier waarop ze met je in gesprek gaan. En wie weet ben ik die persoon voor jou: dan maakt dát onze sessies bijzonder.

Wat ik in ieder geval zeker weet, is dat mijn combinatie van al die dingetjes een hele interessante is ;) net als jij een interessante combinatie bent.

Hoe weet je of iemand een goede coach is?

Een goede coach herken je aan hun vermogen om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren. Ze luisteren actief, stellen doordachte vragen, en bieden inzichten die je helpen om je eigen oplossingen te vinden. Een goede coach heeft relevante opleiding en ervaring, en kan referenties of testimonials van tevreden cliënten voorleggen. Daarnaast adviseer ik om altijd bij jezelf in te checken: kloppen de dingen die de coach zegt ook met waar jij naar op zoek bent? En voelt het goed?

 

Hoe kies je een goede coach?

Kies een coach door eerst te bepalen wat je doelen zijn en welk type begeleiding je nodig hebt. Zoek naar coaches met expertise in die specifieke gebieden. Lees reviews, vraag om referenties, en plan een kennismakingsgesprek om te zien of er een klik is en of de coach je vertrouwen wekt. En weet ook: je hoeft nooit 'meteen' een beslissing te maken. Dit is jouw proces.

 

Welke 10 kwaliteiten heeft een goede begeleider?

Als je het mij vraagt, gaat het vooral om deze dingen:

1. Empathie 2. Actief luisteren 3. Communicatieve vaardigheden 4. Geduld 5. Integriteit 6. Flexibiliteit 7. Professionaliteit 8. Positieve instelling

9. Creativiteit 10. Probleemoplossend vermogen

 

Hoeveel coaches zijn er in Utrecht?

Het exacte aantal coaches in Utrecht varieert, maar er zijn honderden coaches actief in de regio, variërend van life coaches en business coaches tot holistische en creatieve coaches. Dit kan overweldigen, maar ik vind het zelf ook positief: want het maakt de kans groot dat er eentje is die precies goed bij jou(w) (hulpvraag) past! Neem de tijd om te ontdekken welke coach jou aanspreekt.

 

Wat is de grootste valkuil als coach?

De grootste valkuil als coach is het projecteren van eigen meningen en oplossingen op de cliënt in plaats van hen te helpen hun eigen antwoorden te ontdekken. Je noemt dit ook wel met een vakwoord 'tegenoverdracht'. Coaches moeten, als je het mij vraagt, neutraal blijven en de cliënt altijd centraal stellen.

 

Hoe vind je een coach die bij je past?

Vind een coach die bij je past door duidelijke doelen te stellen voor wat je wilt bereiken. Zoek coaches met ervaring en expertise in die gebieden. Lees reviews en recensies, en voer een kennismakingsgesprek om te beoordelen of er een klik en wederzijds vertrouwen is. En weet ook dat je tijdens een kennismaking nooit meteen een keuze hoeft te maken! Zo zijn er bij mij weleens clienten gestart een jaar na de kennismaking: alles is oke en dit is jouw proces.

 

Wat kost een goede coach?

De kosten van een goede coach variëren sterk en hangen af van ervaring, specialisatie en locatie. Tarieven kunnen variëren van €50 tot €200 per uur. Sommige coaches bieden pakketten aan die voordeliger zijn voor langere trajecten. Daarnaast verschilt het ook of een coach declarabel is bij een zorgverzekeraar. Bij Ella Gaia is dat niet het geval.

 

Wat betaal je gemiddeld voor een coach?

Gemiddeld betaal je voor een coach tussen de €75 en €150 per uur. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke diensten en de ervaring van de coach. Bij Ella Gaia betaal je 89,95 voor een losse sessie van 75 minuten. Bovendien kun je altijd gebruik maken van betaalplannen die bij jou persoonlijke situatie passen.

 

Wat is de valkuil van coachen?

Een veelvoorkomende valkuil van coachen is, als je het mij vraagt, het te veel sturen van de cliënt in plaats van hen te begeleiden naar hun eigen oplossingen. Het is belangrijk om de autonomie van de cliënt te respecteren. Bij holistische coaching gaan we er vanuit dat jij diep van binnen al goed weet wat je nodig hebt - het is aan de coach om je daaraan te helpen herinneren.

 

Wat mag je verwachten van een coach?

Een hele belangrijke. Van een coach mag je verwachten dat ze een veilige en ondersteunende omgeving bieden, actief luisteren, je uitdagen om je perspectief te verbreden, en je helpen bij het stellen en bereiken van je doelen. Ze geven geen kant-en-klare antwoorden, maar begeleiden je bij het vinden van je eigen weg.

 

Wat is de belangrijkste taak van een coach?

De belangrijkste taak van een coach is het faciliteren van persoonlijke groei en ontwikkeling bij de cliënt door middel van gerichte vragen, actieve luistervaardigheden, en ondersteuning bij het bereiken van hun doelen.

 

Hoe ziet een coach traject eruit?

Een coachtraject begint meestal met een intakegesprek om doelen en verwachtingen te bespreken. Vervolgens worden er regelmatig sessies gepland waarin de cliënt werkt aan specifieke doelen, ondersteund door de coach. Het traject kan variëren van enkele weken tot meerdere maanden, afhankelijk van de behoeften van de cliënt. Bij Ella Gaia krijg je een persoonlijk plan die je ten alle tijden kan inzien: een leidraad voor onze sessies :)

 

Wat voor soorten coaches heb je?

Er zijn verschillende soorten coaches, waaronder life coaches, business coaches, loopbaancoaches, gezondheidscoaches, relatiecoaches, holistische coaches, en creatieve coaches. Elk type coach heeft een specifieke focus en expertise. Bij Ella Gaia is dit lichaamsgerichte coaching met een creatief tintje, omdat we ook weleens creatieve therapie toepassen als jij dat ook fijn vind.

 

Welke coach vormen zijn er?

Coach vormen variëren van individuele coaching en groepscoaching tot online coaching en workshops. De aanpak kan variëren van gestructureerde programma's tot meer flexibele, op maat gemaakte sessies afhankelijk van de behoeften van de cliënt. 

Wat is de beste therapie bij burn-out?

De beste therapie bij burn-out varieert per persoon, maar vaak wordt een combinatie van cognitieve gedragstherapie (CGT), mindfulness, en lichaamsgerichte therapieën aanbevolen. Het belangrijkste is een holistische aanpak die zowel fysieke als mentale aspecten aanpakt, met begeleiding van een professional zoals een burn-out coach, psycholoog of therapeut. Bij Ella Gaia komt het weleens voor dat ik je ook adviseer om een psycholoog of psychosomatisch fysiotherapeut te benaderen - als het maar bij jou past.

 

Wie betaalt behandeling bij een burn-out?

De betaling voor de behandeling van een burn-out kan door verschillende partijen worden gedaan, afhankelijk van de situatie. Soms dekt de zorgverzekering een deel van de kosten, vooral als het gaat om therapieën zoals CGT. Werkgevers kunnen ook bijdragen, vooral als de burn-out werkgerelateerd is, door middel van bedrijfsgezondheidszorg of verzuimverzekeringen. 

 

Wat moet je niet doen bij burn-out?

Bij een burn-out moet je vermijden om door te gaan met je normale, stressvolle routine zonder veranderingen aan te brengen. Vermijd ook het minimaliseren van je symptomen, negeren van je behoefte aan rust, en het isoleren van jezelf van steunnetwerken. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken en tijd te nemen voor herstel. Als je het fijn vind, kun je bij 'werkboeken' een startershandleiding over burn-out aanschaffen. En je bent dus altijd welkom voor een gratis gesprek (30 min).

 

Hoe lang rust nemen bij burn-out?

De duur van de rustperiode bij een burn-out varieert per individu, maar het kan enkele weken tot maanden duren - en soms zelfs jaren voordat iemand voldoende hersteld is om weer (gedeeltelijk) aan het werk te gaan. Het is cruciaal om niet te haasten en voldoende tijd te nemen voor herstel. En het is tegelijkertijd een hele uitdaging, maar je hoeft het niet alleen te doen.

 

Wat gebeurt er als je een burn-out negeert?

Als je een burn-out negeert, kunnen de symptomen verergeren, wat kan leiden tot ernstige fysieke en mentale gezondheidsproblemen zoals chronische vermoeidheid, depressie, angststoornissen, en hartproblemen. Langdurig negeren kan ook resulteren in langdurige arbeidsongeschiktheid. Zoals we bij Ella Gaia zeggen: je lichaam geeft je signalen met een reden.

 

Wat gebeurt er in je hoofd als je een burn-out hebt?

Bij een burn-out raakt je brein overbelast door aanhoudende stress, wat kan leiden tot verminderde cognitieve functies zoals concentratie, geheugen, en besluitvorming. Hormonale disbalansen, zoals verhoogde cortisolniveaus, kunnen ook bijdragen aan gevoelens van uitputting, angst en depressie. Vaak voelt het als een 'waas' in je hoofd en lijken stress symptomen soms erger te worden als je stilzit.

 

Kan burn-out vanzelf overgaan?

Een burn-out gaat zelden vanzelf over zonder enige vorm van interventie. Het vereist actieve maatregelen zoals rust, professionele begeleiding, en veranderingen in levensstijl en werkomgeving om te herstellen. Het negeren van een burn-out kan de situatie verergeren en het is altijd aan te raden om hulp te vragen - juist als je het lastig vind om te doen. 

 

Hoe herstel je het snelst van een burn-out?

Het snelste herstel van een burn-out omvat een combinatie van rust, professionele begeleiding (zoals een burn-out coach of therapeut), lichaamsgerichte therapieën (zoals yoga of mindfulness), gezonde voeding, en een ondersteunend sociaal netwerk. Het is belangrijk om een gebalanceerde aanpak te hebben die zowel fysieke als mentale gezondheid bevordert. Bovendien verschilt het écht van persoon tot persoon.

 

Moet ik nog iets weten over Ella Gaia?

Geen enkele vraag is gek en je hebt alle tijd. Het werk dat ik doe, doe ik omdat ik er goed in ben - omdat mijn energie daar zit - omdat ik geloof dat het mijn levensmissie is. Je bent dus altijd welkom om je vragen te stellen en ik denk graag met je mee.

Hopelijk zijn jouw vragen hiermee beantwoord! Heb je toch nog een vraag? Helemaal goed! Stel ze onderaan de pagina.

Tot slot herinneren we je ook graag aan de privacy-verklaring en algemene voorwaarden onderaan deze pagina.

Logo.png
bottom of page