top of page

Cacao ceremonies Ella Gaia

Welkom! Op deze pagina beantwoord ik al je vragen over cacao(ceremonies!)
 
De volgende reguliere cacaoceremonie van Ella Gaia staat gepland op zaterdagmiddag 11 mei (middag) in Utrecht met soundhealing in het thema 'relatie'. - Ook voor individuen.
Je reserveert jouw plek door een e-mail te sturen - binnen 5 werkdagen ontvang je een betaallink t.w.v. 50 euro en is je plekje gereserveerd!

Wil je een cacaoceremonie op maat? Dat kan ook voor een leuk tarief afhankelijk van de groeps-grootte. Bijvoorbeeld met je eigen groep vrienden/vriendinnen (denk aan vrijgezellenfeest of verjaardag) stuur dan een e-mail naar info@ellagaia.nl en ik reageer binnen 5 werkdagen. :)

Cacaoceremonie in Utrecht

Bij Ella Gaia ben je uitgenodigd om betekenisvolle cacaoceremonies te ervaren in Utrecht. Maar wat doet een cacaoceremonie eigenlijk met je? Deze eeuwenoude traditie van het drinken van cacao tijdens ceremonies en rituelen komt vooral voor in diverse delen van Midden- en Zuid-Amerika, waar de ceremoniële cacao die we tijdens deze bijeenkomsten drinken, ook wordt verbouwd. Een cacaoceremonie kan een diepgaande ervaring zijn die je hart verder opent en je spirituele reis bevordert.

Wat doe je bij een cacao ceremonie?

In een cacaoceremonie wordt gebruik gemaakt van pure cacao die rijk is aan neurotransmitters die de potentie hebben om je bewustzijn te verhogen en je te verbinden met je innerlijke zelf. Maar wat zit er nu eigenlijk in een cacaoceremonie? Het draait om het delen van deze krachtige drank in een veilige en gezamenlijke omgeving. De cacao wordt vaak gecombineerd met meditatie, ademwerk en intentionele oefeningen om een diepere staat van bewustzijn te bereiken. Bij Ella Gaia wordt er ook een creatief onderdeel toegevoegd... dat is nog een verrassing :)

Keer naar binnen en kom dichter bij je hart tijdens een cacaoceremonie bij Ella Gaia

Een reis naar je onderbewuste bij Ella Gaia

Ervaar de diepe verbinding met deze krachtige traditie en ontdek zelf de geneugten van cacaoceremonies in Utrecht. Onze cacao-evenementen bieden een unieke reis naar zelfontdekking en verlichting. Als je meer wilt weten over de geschiedenis, voordelen en impact van cacao tijdens rituelen, ben je bij ons aan het juiste adres.

Ontdek hoe cacao tijdens ceremonies je kan begeleiden op je pad van persoonlijke en spirituele groei. Neem deel aan een cacaoceremonie en laat je leiden door de diepgaande connectie met dit natuurlijke geschenk. Vind jouw eigen weg naar innerlijke vervulling en authenticiteit via de cacaoceremonies bij Ella Gaia. Gelegen in Utrecht, zijn we toegewijd om jou te begeleiden op deze bijzondere reis.

Reserveer nu jouw/jullie plek en zet de eerste stap naar een leven van diepe betekenis en bewustzijn.

nummer 7_edited.png

Je vraagt je misschien af: hoe lang werkt ceremoniële cacao?

De effecten kunnen variëren, maar over het algemeen kunnen de effecten van ceremoniële cacao enkele uren aanhouden. Maar geen zorgen: je zult niet gaan trippen of iets dergelijks. Cacao werkt stimulerend en zorgt voor warmte in je lichaam en kan je energie aan het stromen zetten. De sterkte van het effect kan afhangen van factoren zoals je eigen gevoeligheid en de manier waarop de ceremonie is opgezet. Bij Ella Gaia gebruiken we een dosis van 35 mg. Voorafgaand aan een cacaoceremonie is het goed om bewust te zijn van wat je eet.

Het wordt aanbevolen om voor de ceremonie licht te eten en de consumptie van zware maaltijden te vermijden. Kies voor voedzaam voedsel dat je energie geeft zonder een vol gevoel te creëren.

Cacao: wat is het verschil met chocola of cacaopoeder?

Theobromine is de werkzame stof die van nature voorkomt in cacao en het geeft je een lichte energieboost. In rauwe cacao, die je gebruikt voor ceremonies, zit meer theobromine dan in cacaopoeder uit de winkel. Dat komt omdat rauwe cacao niet wordt verhit tijdens de verwerking, waardoor de natuurlijke voedingsstoffen beter bewaard blijven. Cacaopoeder (of blokken) uit de winkel ondergaan vaak een verhittingsproces en verliezen daardoor wat van zijn kracht. Dus, voor ceremoniële doeleinden, gebruiken we rauwe cacao, omdat het meer theobromine bevat, wat kan helpen om je een rustige boost te geven tijdens de ceremonie. (Lees verder over cacao op deze pagina...)

IMG_5301_edited.jpg

Verjaardag of vrijgezellenfeestje?

 

Plan je cacaoceremonie 'op maat' en neem contact op via de e-mail bar onderaan deze pagina.

Wierook branden

Hoe veilig is een cacao ceremonie?

 

Cacao-ceremonies worden over het algemeen als veilig beschouwd, maar het is belangrijk om te evalueren of ze geschikt zijn voor jouw individuele situatie. Cacao, als plantmedicijn, is doorgaans mild, zacht en liefdevol, waardoor het vaak als een toegankelijke introductie geldt voor degenen die nog geen ervaring hebben met dit soort ceremonies. Desalniettemin is het cruciaal om te onderzoeken of een cacao-ceremonie veilig voor jou is.

Contra-indicaties van cacao moeten serieus worden overwogen. Enkele redenen om voorzichtig te zijn, zijn gerelateerd aan de aanwezigheid van theobromine en cafeïne in cacao. Hoewel de hoeveelheid cafeïne in cacao aanzienlijk lager is dan in koffie, en de stimulerende effecten van theobromine doorgaans mild zijn, zijn er toch enkele contra-indicaties. Let op bij:

- Psychoses:
Als je erfelijk belast bent met psychoses of als deze in jouw directe familie voorkomen, wordt deelname aan een cacao-ceremonie afgeraden.
- Hart- en bloeddrukproblemen: 
Mensen met hart- en bloeddrukproblemen moeten voorzichtig zijn, aangezien theobromine de hartslag kan verhogen en de bloeddruk kan verlagen. Bij twijfel kun je ook overleggen met je huisarts.

- Depressie en medicatie:
Cacao kan gunstig zijn voor mensen met depressieve gevoelens, maar bij gebruik van antidepressiva of Sint-Janskruid wordt deelname aan een ceremonie sterk afgeraden.

- Zwangerschap en borstvoeding:
Hoewel zwangere en borstvoedende vrouwen historisch gezien cacao consumeerden, is het raadzaam om hierover te overleggen: stuur mij even een e-mail via de onderkant van deze pagina en dan laat ik je weten wat handig is.

- Slaapproblemen:
Hoewel de hoeveelheid cafeïne in cacao doorgaans weinig invloed heeft op de slaap, is het aan te raden rekening te houden met de gevoeligheid van deelnemers. Een lagere dosering kan handig zijn voor jou.

De rol van de begeleider is essentieel in het waarborgen van veiligheid: Ik neem die rol dus ook heel serieus. Laat het bij twijfel of vragen altijd weten: niets is gek en alles is goed. Deze ceremonie is voor jou en hoort een fijne ervaring te zijn. 

Tot slot nog een tip voor jou:

Een ervaren begeleider moet in staat zijn duidelijke antwoorden te geven op veiligheidsvragen en bij twijfel contact opnemen met een medisch professional. Niet alleen medische veiligheid, maar ook fysieke, emotionele, mentale en spirituele veiligheid vallen onder de verantwoordelijkheid van de begeleider. Voorafgaand aan de ceremonie is het belangrijk vragen te stellen en ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt bij de begeleider. Bij twijfel over de begeleider of de werkwijze, is het raadzaam verder te zoeken totdat je je volledig op je gemak voelt. Veiligheid is immers een essentiële voorwaarde voor een positieve ceremoniële ervaring.

Veelgestelde vragen

 1. Wat voel je tijdens een cacao ceremonie?
  Tijdens een cacao ceremonie kunnen mensen verschillende sensaties ervaren. Sommigen melden een gevoel van ontspanning, verbondenheid en verhoogd bewustzijn. Anderen ervaren mogelijk een verhoogde emotionele openheid of diepere introspectie. De effecten kunnen variëren van persoon tot persoon.

 2. Wat doe je bij een cacao ceremonie?
  Een cacao ceremonie is vaak een ritueel waarbij deelnemers samen komen om cacao te drinken, vaak in een ceremoniële setting. Het kan gepaard gaan met meditatie, intenties stellen, zang, dans of andere spirituele praktijken. De focus ligt op het bewust gebruiken van de cacao om een diepere verbinding met jezelf en anderen te ervaren.

 3. Hoe lang duurt een cacao ceremonie?
  De duur van een cacao ceremonie kan variëren. Sommige ceremonies duren een paar uur, terwijl andere een hele dag in beslag kunnen nemen. Het hangt af van de specifieke traditie, het beoogde doel van de ceremonie en de voorkeuren van de organisator. De meeste cacaoceremonies bij Ella Gaia duren ongeveer 2 tot 3 uur en zijn in de na-middag of avond.

 4. Hoe vaak mag je cacao drinken?
  De frequentie waarmee je cacao kunt drinken, hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke tolerantie, gezondheidstoestand en het type cacao dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt aangeraden om cacao met mate te consumeren. Het is verstandig om de richtlijnen van de ceremoniebegeleider of gezondheidsprofessionals te volgen en te luisteren naar je eigen lichaam. Te veel cacao kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken.

 5. Ik vind het best wel spannend om cacao te drinken voor de eerste keer, hoe kan ik me voorbereiden?
  Belangrijk om te weten is dat je niet gaat 'trippen' van cacao. Cacao werkt stimulerend, net als bijvoorbeeld koffie. Je kunt er een warm gevoel van krijgen. Mensen hebben ook wel eens benoemd te ervaren dat alles 'meer gaat stromen'. Bovendien is elke cacaoceremonie onder begeleiding van ervaren facilitators en zullen wij ons uiterste best doen om je op je gemak te stellen. En last but not least: jij bepaalt zelf in het moment of je en hoeveel je wil drinken.

Logo.png
bottom of page